Esittely

Katja / KEKSI by Jukka Rapo

Knowledge Toolsin takana on pitkän linjan informaatioalan ammattilainen Katja Hilska-Keinänen. Minua kuvaavat avoin mieli ja uteliaisuus sekä intohimoinen suhtautuminen tietotyöhön ja sen kehittämiseen.

Tietoasiantuntija ja verkko-opettaja

Olen toiminut tietoasiantuntijana yli 15 vuotta ja Knowledge Tools on ammatillisen intohimoni synnyttämä palvelukonsepti. Olen kehittänyt osana omaa asiantuntijatyötäni ja opintojani erilaisia tiedonhakua ja hallintaa tehostavia työtapoja. Nyt olen tuotteistanut näitä työtapoja ja taitoja palveluiksi, joista on hyötyä muillekin tietotyön tekijöille. Erityisesti yritän tavoittaa itsenäisiä yrittäjiä, pieniä- ja keskisuuria yrityksiä sekä kaltaisiani jatkuvia itsensä uudistajia ja opiskelijoita, jotka painivat tiedonhallinnan haasteiden parissa.

Verkko-opetusta olen tehnyt ensimmäisiä kertoja jo vuonna 2001. Toimin tuutorina kurssilla, joka toteutettiin kolmen yliopiston välillä etäpetuksena. Opetin vuosikausia verkkokursseja Moodle-alustalla ja teen yhä keikkaluonteisia verkko-opetustöitä. Myös omat opiskelukokemukset erilaisista verkkototeutuksista antavat hyvän pohjan uusien verkkokurssien suunnittelulle. Sain kipinän suunnitella verkko-opetusta omien intressieni pohjalta, kun koin, ettei juuri haluamanlaisiani kursseja löydy mistään – pitää sitten tehdä itse!

Päätyönäni toimin tutkimuslaitoksen tietopalvelun päällikkönä. Koulutukseni antavat hyvän taustan yritysten tiedontarpeiden ymmärtämiseen. Olen ensimmäiseltä koulutukseltani Hotelli- ja ravintola-alan esimies (valmistumisvuosi 1997), toinen tutkintoni on YTM (Informaatiotutkimus, 2007) ja kolmas tutkintoni KTM (Tietojohtaminen ja johtajuus, 2020). Lisäksi opiskelen jatkuvasti uutta mm. kasvatustieteistä, johtamisesta, organisaatiopsykologiasta, tietopalvelualasta ja tietojohtamisen moninaisesta toimintakentästä.

Työhistoriani kattaa niin palvelualan yritysten keikkatyöntekijänä toimimisen kuin vaativat asiantuntijatehtävät erikoiskirjastojen tietopalvelussa. Ymmärrän tämän vuoksi erinomaisesti erilaiset tiedon käytön tarpeet ja tiedon esittämisen haasteet. Haluan kehittää tietopalvelualaa ja tietoasiantuntijoiden osaamista vastaamaan tulevaisuuden tarpeita, joka tarkoittaa minulle joustavia tietopalveluita ja syvää asiakasymmärrystä. Leikillisesti sanottuna, näen tietopalvelualan haasteena ”tietotarjoilijoina” toimimisen.

Verkko-opetukset

Tietotreenit
Välineitä tietoympäristön hallintaan: tiedonhaun taitoja, ajankäytön hallintaa ja viestintätaitojen kehittämistä. Tietotreenien tavoitteena on tehdä kaoottisesta tietoympäristöstä hallittu, harmoninen tietomaisema. Verkossa toteutettava koulutus on 7-osainen. Lisätietoja:
Tietotreenit

Tiedonhaun koulutukset
Asiakkaan tarpeisiin räätälöity tiedonhakukoulutus, joka sisältää esimerkiksi tietokantojen esittelyä, internet-tiedonhakua ja tiedonhaun tulosten hallintaa ja jakamista.

Verkko-opettaja ja tuutor
Pyöritätkö omaa verkkokurssia, mutta tarvitset lisäkäsiä opiskelijoiden ohjaamiseen? Ota yhteyttä, olen kokenut verkko-opettaja ja ymmärrän verkko-ohjauksen kipupisteitä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: